bamse - världens starkaste björn

Allt du behöver för ett lyckat Bamse kalas

Bamse är världens starkaste björn och förmodligen världens största fan av dunderhonung. Farmors köttbullar står också högt på listan, liksom vännerna Skalman, Lille Skutt och Katten Jansson. I det här inlägget går jag igenom allt du behöver för ett lyckat bamse kalas!

Bjud in till kalas med Bamse-tema

Duka fint med tallrikar, muggar, servetter och sugrör med Bamse, Skalman, Lille Skutt och Katten Jansson. För att förstärka temat ytterligare kan du även använda dekorationer i form av ballonger, ljus, presentpåsar och stickers med figurer från Bamse och hans värld.

Ett tips för att underlätta för dina gäster är att skicka en liten “minisaga” tillsammans med inbjudan. Sagan bör innehålla information om Bamse och hans vänner samt deras egenheter och specialiteter. Ett exempel är farmor och hennes köttbullar, ett annat är Skalman med sin mat- och sovklocka och ett tredje är Katten Jansson och bus-kompisen Husmusen.

Sagan kan också innehålla en lista med boktitlar för att göra det lättare att välja kostym och/eller inriktning för temat. Exempel på titlar som passar bra som kalastema är Bamse i Vilda Västern, Bamse åker till månen, Bamse och sjörövarna och Bamse i Trollskogen.

Bamse-inredning och dekorationer

Lokalen eller rummet där kalaset ska hållas kan med fördel inredas och dekoreras enligt inriktningen på temat. Detaljer som de tre kullarna och farmor på Höga Berget blir också roliga inslag.

Även andra medlemmar i Bamses familj, som Brummelisa, Brum, Teddy, Nalle-Maja, Anna-Cilla och Brumme går fint att infoga i inredningen med hjälp av diverse dekorationer och tillbehör såsom träd, stubbar, nallebjörnar, målarböcker, pennor och kritor. Flera av Bamses familjemedlemmar arbetade nämligen som skogsarbetare medan andra gillade att måla och rita. Även böcker, köttbullar och burkar med dunderhonung är detaljer som anknyter till berättelsen om Bamse i allra högsta grad.

Grundläggande bamse-färger till kalaset

Då Bamse själv är en guldbrun björn iklädd blå hängselbyxor och blå mössa går många dekorationerna och partytillbehören i färgerna blått och gult. Även rött och grönt är grundläggande färger, då burkarna med dunderhonung är röda och Skalman är grön.

Lycka till med kalaset och hyllningen till Bamse och hans vänner!